padel spelen

Beginnen met padel

Waar komt padel vandaan?

De sport komt oorspronkelijk uit Mexico en bestaat al 50 jaar. Doordat er geen ruimte was voor een tennisveld, kwam iemand op het idee om een kleiner veld aan te leggen. Deze sport is uiteindelijk ook in Marbella in Spanje geïntroduceerd en een groot succes geworden. Padel is na voetbal de meest populaire sport in Spanje. Zelfs de grote legende Diego Maradona speelde het al in de jaren 80 in Argentinië.

Video over Padel

Wat is Padel?

Wil je beginnen met padel, maar weet je er nog niet veel van?

Padel is een racketsport en kun je het beste beschrijven als een combinatie van zowel tennis als squash. Je speelt padel met 4 personen, waarbij je twee tegen twee speelt. Het spel wordt gespeeld op een rechthoekig veld. Dit veld heeft een afmeting van 20 bij 10 meter en wordt omringd door hekken en glazen wanden. In het midden staat een net. De wanden spelen een grote rol bij het spelen van padel. Je speelt het met een padelbal en een padelracket. De puntentelling gaat hetzelfde als bij tennis (0-15-30-40-game). Bij twee gewonnen sets ben je de winnaar.

Waarom is padel zo populair?

Padel is razend populair, maar waarom nou eigenlijk? En wat maakt het nou zo leuk om te spelen?

Allereerst is padel hartstikke makkelijk om te leren. Je kunt het op verschillende niveaus spelen, waardoor je met elke leeftijd kunt beginnen met padel. Het is vooral belangrijk dat je tactisch bent en snel kan reageren op de tegenstander. Daarnaast is het goed voor je hersenen, je traint namelijk continue je hand-oog coördinatie en daarnaast ben je bezig met tactiek. 

Verder is het ook erg goed voor je sociale contacten, omdat padel een echte teamsport is. Je kan na het spelen nog even gezellig na kletsen met de andere spelers en je kunt nieuwe mensen ontmoeten! 

Ook is padel leuk omdat je het eigenlijk het gehele jaar kan spelen. Dit omdat je het zowel indoor als outdoor kan spelen! 

Wil je beginnen met padel?

Ben jij ook fan van Padel? Wil jij met de populaire padel sport starten?
Beginnende padelspelers kunnen hier informatie inwinnen en alles lezen over de nieuwe sport.

Wat is het verschil tussen tennis en padel?
Wat is het verschil tussen squash en padel?


Waarom zou ik padel willen spelen?
Wat heb ik nodig voor padel?

Op al deze vragen krijg je antwoord.

Bovendien is er een overzicht van padelbanen in je buurt.

Afsluitend vind je hier informatie over de kosten, spelregels en …

Als je via onze website padelartikelen bij Bol.com of Decathlon aanschaft, betaal je hier niet extra voor, maar ondersteun je wel deze website, die ik continu optimaliseer voor jou.

Waarom is deze website opgericht?

Als 31-jarige had ik eind 2020 behoefte aan een vernieuwende, sportieve uitdaging. Deze vond ik in padel!
Een toffe, dynamische racketsport, waarbij veel facetten belangrijk zijn. Snelheid, fitheid, sluwheid en finesse.

Na online te hebben gezocht, vond ik geen website die padel uitlegde en de commerciële vertaling maakte naar de spullen die ik voor padel nodig heb.

Met deze begin met padel website promoten wij als padelfans de padelsport in Nederland. We hopen jou als beginnende padelspeler van alle informatie te voorzien voor een goede start!

Waarom beginnen met padel?

  • Het is de snelst groeiende sport in Nederland.
  • Tijdens een uurtje padel verbrand je 400 tot 800 calorieën.
  • Padel is een mix van tennis- en squash. Je traint je spieren en verbrandt vet: hét recept voor een afgetraind lichaam.
  • Vergroot je uithoudingsvermogen door continu sprintjes te trekken.
  • Leer nieuwe mensen kennen waarmee je een passie voor padel deelt

Hoe word ik goed in padel?

De lob is ontzettend belangrijk bij padel. Maar wat is een lob nu precies en hoe sla je die?

Wat is precies een lob bij padel?

Wanneer de tegenstanders bij het net staan kan dit voor spanningen zorgen bij jou, ze zijn namelijk in een ideale positie om punten te scoren. Je wilt op zo’n moment graag zelf aan het net staan, dit doe je door een goede lob te slaan. Wanneer je een goede lob slaat zullen de tegenstanders achteruit deinzen om de bal terug te spelen, hierdoor komt het net vrij en kan jij die plek innemen. 

Hoe sla je een lob bij padel?

Buig door je knieën wanneer de bal op je afkomt. Beweeg je racket vervolgens van laag naar hoog en zorg dat je bovenlichaam omhoog en naar voren komt wanneer je de bal terugslaat. Door het omhoog komen haal je veel kracht uit je beenspieren. Hierdoor kun je hard terugslaan. Het is dan ook een goede tip om je beenspieren te trainen wanneer je padel speelt. 

Hoe beter je lob, hoe groter de kans is dat de bal de tegenstander ontglipt en jij punten scoort. Ook bemachtig je op deze manier die plek bij het hek!

Padel heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Het is een full body workout waarbij je ongeveer 588 kcal per uur verbrandt. Het is dus een enorme inspanning voor je lichaam!

Kun je padel met twee personen spelen?

Wanneer je niet in de gelegenheid bent om padel te spelen met 4 mensen, kan je het ook met twee personen spelen. Voor een enkel spel heb je een single baan nodig, deze baan is 20 meter lang en 6 meter breed. Je speelt de bal dan diagonaal naar de tegenstander, ze noemen dit ook wel cross padel. 

Is padel goed voor mijn gezondheid?

Padel heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Het is een full body workout waarbij je ongeveer 588 kcal per uur verbrandt. Het is dus een enorme inspanning voor je lichaam!

Ook je reactievermogen, flexibiliteit en oog-hand coördinatie worden geprikkeld tijdens het spelen van padel.

Maar niet alleen voor je lichaam is het goed, het is ook goed voor je geestelijke gezondheid. Doordat het een sociale sport is, leg je veel contacten met andere mensen. Kortom, zoek je een sport die bijdraagt aan je gezondheid ga dan zeker voor padel!

Waarom zou ik artikelen via deze website kopen?

  • Alle getoonde artikelen op deze website zijn na uitgebreid vooronderzoek geselecteerd. De padelartikelen hebben een goede klantwaardering en meerdere beoordelingen. Hierdoor ben je verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig product.
  • Als je op de hoogte wilt blijven van nieuws uit de wereld van padel, volg dan deze Facebookpagina.

Mobiele versie afsluiten