Wat is het verschil tussen padel en tennis?

Er zijn een aantal verschillen tussen padel en tennis. Ik som ze voor je op.

Grootte van de baan

Een padelbaan is 20 meter lang en 10 meter breed, terwijl een tennisbaan 23,77 meter lang is en 10,97 meter breed. 

Materialen van de vloer

Er zit ook een verschil in materialen waarvan de vloeren zijn gemaakt. Een padelbaan is vaak gemaakt van cement, beton, hout, kunstgras of een andere vloer die rebound veroorzaakt. Verder is het bijzonder dat een padelbaan draagbaar is, waardoor het aan te passen is per competitie. De vloer van een tennisbaan is gemaakt van klei, gras of een harde vloer (asfalt, acryl & beton). 

Verschillen in rackets

Het frame van een padel racket is 45,5 cm lang en 26cm breed, en niet dikker dan 38 mm. Het frame is vaak gemaakt van carbon, glasvezel of grafiet. Een tennisracket is vaak groter, maar ze mogen niet langer zijn dan 73,66 cm. Dit frame werd vroeger vaak gemaakt van hout maar tegenwoordig worden ook materialen als aluminium, staal en composiet materiaal gemaakt. 

Het oppervlak van een padel racket is vaak glad met gaten erin en gemaakt van inwendige EVA (= Schokdempend rubber) in combinatie met andere materialen zoals carbon, grafiet en glasvezel. De lengte van de slagoppervlakte kan variëren, zolang de gehele racket maar niet langer is dan 45,5 cm. Verder weegt een padel racket tussen de 360 en 375 gram. 

De slag oppervlakte van een tennisracket is vaak glad met gekruiste snaren. Deze snaren werden vroeger gemaakt van natuurlijk vezel maar tegenwoordig vaak van nylon. De afmeting van de slagoppervlakte is 39,7 cm lang en 29,21 cm breed. Een tennisracket weegt tussen 270 en 370 gram.

Verder heeft een padel racket een riem die je verplicht om moet tijdens het spel. Een tennisracket heeft dit niet. 

De bal

Een padelbal heeft de volgende afmetingen: de diameter moet tussen de 6,35 cm en 6,77 cm zijn en heeft een gewicht tussen 56 en 59,5 gram. Tennisballen hebben ongeveer dezelfde eisen qua diameter van de bal namelijk tussen de 6,35 cm en 6,67 cm) Het gewicht van een tennisbal is tussen de 56,2 en 58,5 gram. 

De interne druk van een padelbal is tussen de 4,6 en 5,2 kg. Een tennisbal heeft een interne druk van 8,165 kg. Verder hebben padel ballen rebounds tussen de 135 en 147 cm, terwijl de rebounds van tennisballen tussen de 135 en 145 cm liggen. 

Verschillen in spelregels

Bij padel is een bal uit als die boven een getrokken lijn aan de muur komt, bij tennis is de bal uit als je bal buiten de belijning komt. Bij padel mogen de glazen wanden wel gebruikt worden terwijl dit bij tennis niet mag.  

Dit waren de meest opvallende verschillen. 


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *