Padel in Nederland

Padelkleding & Accessoires

Padelkleding, bestaat dat eigenlijk?

Padelkleding als kledingcategorie bestaat (nog) niet. Het fijne van de sport is dat je geen speciale padelkleding hoeft aan te schaffen, een sportoutfit is genoeg. Dit kan een korte broek met een shirt zijn of een tennisrokje. 

Wel is het belangrijk dat je schoenen met veel grip aanschaft. Vooral omdat je niet wilt vallen tijdens het spel. De schoenen hebben het liefst een v-profiel.

Wat voor accessoires heb ik nodig voor Padel?

Je kunt verschillende accessoires aanschaffen voor het spelen van padel, zo steel jij de show op de padelbaan!

Benodigde accessoires vanaf het begin

  • Balclip: Dit is een must have voor alle dames die een rokje dragen tijdens het spelen. Door deze clip aan je rokje te bevestigen kun je de bal gemakkelijk bij je dragen.
  • Tassen: In een sporttas kun je gemakkelijk al je padelkleding, je padelracket, ballen en andere accessoires meenemen.

Accessoires voor de echte Padelfans

  • Gewichten: Als je heel erg gevorderd bent en je het jezelf moeilijker wilt maken, kun je ervoor kiezen om gewichtjes aan te schaffen. Hiermee maak je het racket zwaarder. Je kunt ervoor zorgen dat je zo met meer power en stabiliteit kan spelen. Wanneer je vooral meer power in het spel wilt is het een goede keuze om gewichtjes aan de top van je racket te bevestigen. Ben je opzoek naar meer stabiliteit? Bevestig dan de gewichtjes aan je handvat.
  • Ballenkoker of ballen wagentje: Wanneer je ballen van het veld gaat rapen, is het handig om een ballenkoker of ballen wagentje aan te schaffen, zodat je ze gemakkelijk kunt verzamelen.
  • Cones: Je hebt kleine pionnen nodig om aan te geven waar de ballen geslagen moeten worden, of om looproutes aan te geven.
  • Zweetbandjes: Zweetbandjes maken je outfit natuurlijk helemaal af. Maar het staat niet alleen leuk bij je outfit, het is ook nog eens heel praktisch. Door het dragen van zweetbandjes zorg je ervoor dat er geen zweet in je ogen belandt. Ook voorkom je blessures, doordat je meer grip om je pols hebt. 
  • Dempers: Dempers zorgen ervoor dat je meer stabiliteit aan het racket toevoegt. Hierdoor beperk je de trillingen in het racket en voorkom je blessures. Je bevestigt de dempers in de gaten van de racket.
  • Grips: Door het bevestigen van grips zorg je er simpelweg voor dat je meer grip hebt tijdens het spelen. Bijkomend voordeel, het ziet er goed uit, zo’n opgepimpt racket.
  • Tape: Tape beschermt je racket tegen slijtage. Bovendien beschermt tape je hand voor eelt. Ook is tape een tool om je racket mee op te pimpen. Je hebt verschillende kleuren, waardoor je allerlei varianten kunt maken.
Mobiele versie afsluiten