Padelrackets

Hoe ziet een Padelracket eruit?

Je hebt natuurlijk een padelracket nodig om padel te kunnen spelen. Het frame van een padelracket is vaak gemaakt van grafiet, carbon of glasvezel. Het slagoppervlak (impact) is glad en heeft verschillende gaatjes erin, dit oppervlak is gemaakt van EVA (=schokdempend rubber) in combinatie met de materialen carbon, grafiet en glasvezel. 

Een padelracket is 45,5 cm lang en 25cm breed. De dikte varieert tussen 36-38 mm en hij weegt tussen de 300 en 375 gram (ligt aan het niveau van de speler, een zwaardere racket is vaak voor gevorderde).

Een padel racket heeft een sweetspot, een sweetspot is de plaats waar een slag of stoot ontvangen wordt en vervolgens in een maximaal respons resulteert voor een bepaalde inspanning. 

Zo ziet een padel racket er uit
Een Padel racket

Er zijn drie verschillende padelrackets, voor drie verschillende niveaus.

Als beginnende speler heb je een rond racket, de sweet spot voor dit racket is groot waardoor je een slag met veel power krijgt.  

Voor de medium tot gevorderd speler heb je een druppelvormige racket.

En voor de gevorderde en professionele spelers heb je een diamant racket, deze racket is vaak zwaarder dan de andere waardoor je minder snelheid in het spel hebt en meer tactiek. 

Verder heeft een padelracket een riem die je om je hand moet dragen tijdens het spelen!

Welk merk heeft goede padelrackets?

Een goed padel racket

Dunlop: Dunlop is een van de grootste aanbieders binnen de padel wereld. Ze hebben variërende prijzen tussen de €69,95 en €239,95 afhankelijk van het niveau van de speler. De boost en sting lijnen zijn voor de beginnende spelers, terwijl de galaxy en motion lijnen voor de ervaren spelers is. 

Artengo: Artengo is ook een belangrijk merk voor de padelsport. Met prijzen tot €75,- zijn ze goedkoper dan die van Dunlop wat het aantrekkelijker maakt voor de (beginnende) speler, ze zijn echter kwalitatief wel ontzettend goed. Ook hebben ze een aparte lijn voor de jongere padel speler, namelijk voor kids. 

Kuikma: Kuikma is het merk van Decathlon, de rackets zijn van hoge kwaliteit en worden getest door Horacio Alvarez Clementi (voormalig wereldkampioen padel). Alle rackets zijn geprijsd tot €89,99 per stuk.

Welke rackets raden wij aan?

Beginners: Artengo Padel Racket PR 190 BLAUW/ZWART, €25,99. Het is een rond racket die heel erg licht is waardoor je snel kan reageren op de tegenstander. Doordat die maar 320 gram weegt, ligt die lekker in de hand.

Gemiddeld: Kuikma Padelracket PR 530 ZWART/BLAUW, €49,99.

Het racket heeft een druppelvorm met een grotere sweetspot dan andere rackets, dit maakt dat dit racket gemakkelijk in gebruik is. 

Professioneel: Kuikma Padelracket PR 560 ZWART/ORANJE, €59,99.

Het diamant vormige racket is ontworpen in samenwerking met Horacio Alvarez Clementi, evenals alle andere rackets van Kuikma. Hij is voormalig wereldkampioen padel. Verder heeft het racket een grotere sweetspot en is de racket van verstevigd carbon gemaakt. 

Zeer professioneel: Kuikma Padel racket PR 990 Hybrid Hard, €89,99.

Het racket heeft een diamantvorm en is daardoor uitstekend voor de gevorderde speler.