Een Padel Bal

Verschillen Padel & Squash


Er zijn een aantal verschillen tussen padel en squash. Ik som ze voor je op.

Verschil in de grootte van de baan

Een squashbaan is 9,75 meter lang en 6,4 meter breed, een stuk kleiner dus dan een padelbaan (10 meter lang en 20 meter breed.) Ook heeft een squashbaan geen net omdat je het naast elkaar speelt in plaats van tegenover elkaar. Een squashbaan heeft vaak een houten vloer met een aantal lijnen erop die het speelveld aangeven, dit heeft een padelbaan niet. Een squashbaan is omringd door (glazen muren) en je speelt tegen de tegenoverliggende wand. Bij padel speel je niet tegen de wanden maar tegen de personen tegenover je.

Verschillen in rackets

Verschillen tussen squash en Padel

Een squashracket is gemaakt van aluminium, titanium of koolstofvezel, en is maximaal 68,6 cm lang en 21,5 cm breed. Het slagoppervlak is 500 vierkante centimeter, en heeft synthetische snaren. Het gewicht van een squash racket ligt meestal tussen de 90 en 150 gram, maar heeft een maximum van 255 gram. Het frame van een padelracket is 45,5 cm lang en 26cm breed, en niet dikker dan 38 mm. Het frame is vaak gemaakt van carbon, glasvezel of grafiet. Het oppervlak van een padelracket is vaak glad en gemaakt van inwendige EVA (= Schokdempend rubber) in combinatie met andere materialen zoals carbon, grafiet en glasvezel. Verder weegt een padelracket tussen de 360 en 375 gram. Als laatste heeft een padelracket een riem die je verplicht om moet tijdens het spel. Een squashracket heeft dit niet.

Een andere bal

Een Padel Bal

Een squashbal heeft de volgende afmetingen: de diameter moet tussen de 3,95 cm en 4,05 cm zijn en heeft een gewicht tussen 23 en 25 gram. Dit gewicht is ongeveer de helft van een padelbal (tussen de 56 en 59,5 gram) ook is een padelbal wat groter, de diameter ligt namelijk tussen de 6,35 cm en 6,77 cm.

Verschillen in spelregels

Er zijn een aantal verschillen in de spelregels, zo speel je squash naast elkaar terwijl je padel tegenover elkaar speelt. Verder is de puntentelling ook anders, bij padel wordt de puntentelling van tennis gebruikt terwijl squash een eigen puntentelling kent. Ze spelen best of five waarbij je 5 games moet winnen. Je wint een game door als eerste 11 punten te halen, hierbij moet je minstens 2 punten verschil hebben. Per gewonnen game krijg je een punt. 

Ook is de opslag anders bij squash, de serverende speler moet hier eerst de bal slaan zodat hij de achtermuur tussen de twee bovenste lijnen op de muur raakt. De bal moet vervolgens eindigen in het vak van de tegenstander. Bij padel gaat dit iets anders, de opslag gebeurt onderhands, net onder of ter hoogte van je middel.  De bal moet 1x stuiteren achter de servicelijn, in het diagonaal gelegen servicevak van de tegenstander. De bal mag wel de wand raken maar niet het hekwerk. Terwijl je bij squash alleen maar met de wanden speelt.

 

Dit waren de meest opvallende verschillen.